
Više od 20 vrsta štrudle moći će kušati posjetitelji ovogodišnjeg Štrudlafesta. Radi se o nastavku priče o štrudli u Jaškovu, koja je ove godine dio manifestacije Rujan u srcu, a osim Štrudlafesta bit će održan i Vikend na Dubovcu.
Prva gastronomska manifestacija u Karlovačkoj županiji bit će održana 4. rujna u Jaškovu s početkomu 11 sati. Ponuda lokalnih autohtonih gastro proizvoda, tradicionalnih suvenira, dječje radionice, amatersko i profesionalno natjecanje, glazbeni program, brojna su događanja koja će obilježiti Štrudlafest.
Uz Ivanu Vukmanić, Branka Ognjenovića, dolaze šefovi kuhinja opatijskih hotela Milenij, a predsjednik profesionalnog žirija bit će Stevo Karapandža.
Nakon što je kušate u Jaškovu, vikend nakon toga, odnosno 10. i 11. rujna štrudlu ćete moći kušati i na Dubovcu u sklopu manifestacije Vikend na Dubovcu, koja je zamišljena kao događanje za cijelu obitelj s velikim naglaskom na djecu.
U Jaškovu ćete moći isprobati i rad na lončarskom kolu, a predstavit će se deset timova amatera i šest timova profesionalaca, dok će štrudlu zamijesiti i gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić te gradonačelnik Karlovca Damir Jelić.