Za rad pomoćnika u nastavi Gradu i Županiji više o tri milijuna kuna

Više od tri milijuna bespovratnih sredstava dobili su Karlovačka županija i Grad Karlovac u svrhu pružanja potpore uključivanja učenika s teškoćama u razvoju u osnovne i srednje škole. S dobivenim novcem Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta iz Europskog socijalnog fonda bit će financiran rad čak 71 pomoćnika u nastavi u 26 osnovnih i srednjih škola.

Na potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za rad pomoćnika u nastavi u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta bili su predstavnici 49 gradova i županija. Ugovore vrijedne 74 milijuna kuna potpisao je ministar Predrag Šustar.

Karlovačka županija je za rad 40 pomoćnika u nastavi i projekt “Karlovačka županija za inkluzivne škole” dobila oko milijun i 700 tisuća kuna. Ovo je treći put za redom da naša županija dobiva sredstva za rad pomoćnika u nastavi. Za rad čak 31 pomoćnika u nastavi Grad Karlovac je kroz projekt “Škola za sve” dobio 1,2 milijuna kuna. Prije dvije godine za ovaj projekt su dobili 500 tisuća kuna, dok je prošle godine taj iznos bio milijun i 100 tisuća kuna. Natječaji za pomoćnike u nastavi su raspisani, te se u Gradu nadaju da će do početka nove školske godine biti riješeno njihovo zapošljavanje.

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta su najavili nastavak ovog projekta, a od iduće godine bi trebala biti dodijeljena sredstva i za rad pomoćnika u predškolskom odgoju.