Točno prije 20 godina u Ogulinu je osnovana Javna Vatrogasna postaja. Tada je to bila ispostava Vatrogasne postrojbe Karlovac koja je djelovala u sastavu MUP-a RH odjela za vatrogastvo. Danas područje djelovanja ove postrojbe je  oko 1077 km² i obuhvaća područje grada Ogulina te općina Josipdol, Plaški, Saborsko i Tounj.

”Iz redova  JVP Ogulin 10 djelatnika nalazi se u sastavu Državne Intervencijske Postrojbe (DIP). Po zapovjedi glavnog Vatrogasnog zapovjednika uvijek su spremni krenuti u bilo koji kraj lijepe naše i pružiti pomoć ljudima u nevolji. Djelatnici JVP Ogulin uvijek su rado viđeni i cijenjeni od Dubrovnika do Vukovara. Razlog  tome  je njihovo zalaganje i rad na intervencijama bez ikakvog kalkuliranja, uvijek su davali više od 100%.” istaknuo je zapovjednik JVP Ogulin Ivan Luketić.

Proslava 20. obljetnice započela je svetom misom prilikom koje je posvećena zastava društva te se nastavila svečanom sjednicom na kojoj su, konačno nakon 20 godina, dodijeljena priznanja svim članovima postrojbe. Proslavi su nazočili predstavnici vatrogasnih postrojbi iz Karlovačke i susjednih županija.