Priznanja tornjacima Roberta Filipovića – Utaja i Tara vratile se iz Belgije s vrijednim titulama

Karlovački tornjaci Utaja i Tara vratili su se s europske izložbe održane u Bruxellesu s vrijednim priznanjima. Utaja je najuspješniji pas pasmine, a Tara je proglašena najljepšom odraslom ženkom. Posjetili smo uzgajivačnicu Roberta Filipovića, vlasnika uspješnih tornjaka.

U Donjem Pokupju pravi je rasadnik tornjaka šampiona, osim Utaje i Tare ovdje živi još nekoliko pasa koji su nagrađivani na brojnim domaćim i stranim izložbama. U Belgiju na Euro Dog show putovale su dvije Filipovićeve ženke i obje su nagrađene.

Utaja ima tek 17 mjeseci, a već je ponijela titulu Mlada europska šampionka, što govori da je pred njom još duga izložbena karijera, Tari je 26 mjeseci i također je nagrađena brojnim priznanjima.

Za tjedan dana izložba će biti održana u Osijeku i Vukovaru, a nakon toga i izložba u Karlovcu na kojoj će Filipović predstaviti čak devet pasa.

Uzgoj tornjaka je u Hrvatskoj na dobroj razini, no nedostaje mladih uzgajivača koji su spremni promovirati domaću pasminu, ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu.

Prilog o Utaji i Tari pogledajte večeras u Dnevniku TV4rijeke u 20,15.