Općina Kamanje slavi svoj dan

Prošla godina bila je jedna od boljih, kazao je načelnik Kamanja Damir Mateljan na Svečanoj sjednici povodom Dana ove najmlađe općine u našoj županiji. Naime Kamanje je jedna od rijetkih općina koja iz godine u godinu povećava proračun, tako je on od 2004. godine kada je iznosio 600 tisuća kuna povećan na današnjih više od 3 milijuna.

– O napravljenom u proteklih godinu dana neporebno je govoriti, vjerujem da se vidi. Okrenut ću se budućim projektima poput obnove javne rasvjete vrijedne 200 tisuća kuna te uređenja Vatrogasnog doma za što je dobivena građevinska dozvola. To je nadogradnja doma i opremanje vrtića za što smo izdvojili 3,5 milijuna kuna, a nadamo se da ćemo proći na natječaju na nacionalnoj razini. Bit će uređen i sam dom te okoliš, a dok djeca nemju vrtić, njih 15 čuvaju dadilje što sufinancira općina kao što sufinancira i prijevoz učenicima čak i onima koji nemaju zakonsko pravo na subvenciju, kazao je načelnik Mateljan.

Dodao je kako sve ovo općina ne bi mogla postići sama jer sve su to projekti koji su odrađeni zajedno s ljudima, a posebno valja istaknuti poduzetnike i obrtnike koji svojim radom doprinose ovim ulaganjima.

Godišnje nagrade za doprinos dobili su Ivan Delić, Mira Ribarić i tvrtka Lima, a općina svoj dan nastavlja slaviti i sutra cjelodnevnim programom.