Otvoren Studentski dom

Projekt izgradnje Studentskog doma vrijedan 21 milijun kuna završen je danas svečanim otvorenjem. Više od deset godina prošlo je od ideje do realizacije, a od 25. rujna u Domu će boraviti 142 studenta iz cijele Hrvatske.

Zgrada stara 120 godina sada je moderni, energetski učinkovit objekt u kojoj su uz dvokretvetne i trokrevetne sobe prilagođene studentskim potrebama dnevni boravci i čajne kuhinje. Radi se najvećim dijelom o sredstvima Studentskog centra, a s 3,3 milijuna kuna pomogli su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te s 1,1 milijun kuna Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Studenti i njihovi roditelji ovime dobivaju kvalitetan,a financijski povoljniji smještaj, naime za trokrevetnu sobu studenti će izdvojiti 500, a za dvokrevetnu 600 kuna mjesečno. U ljetnim mjesecima u ovom će prostoru biti hostel.

Projektima koji su još u planu, od izgradnje restorana do atrija znanja gradska će jezgra dobiti novu živost, što zapravo jest njena revitalizacija o kojoj slušamo već desetljećima.