U karlovačkom SDP-u priznali poraz, razočarani i ponašanjem pojedinih članova stranke

– Ovo nije nešto što smo očekivali, ovo je naš poraz i to treba jasno i glasno reći, kazao je danas predsjednik županijskog SDP-a Damir Mateljan koji je unatoč činjenici da je potvrdio saborski mandat, nezadovoljan rezultatom Narodne koalicije.

– Ne bi trebalo biti člana SDP-a koji s ovim rezultatima može biti zadovoljan. Očito je da će HDZ sastaviti Vladu, a na nama je da se povučemo, pogledamo koje su to naše greške, preispitamo koje su to naše politike, ali i naše kapacitete kako bismo za budućnost bili spremniji, poručio je Mateljn.

Dodao je da se nešto u stranci mora promijeniti, jasan znak za to je i najava a Milanovića kako se više neće kandidirati za predsjednika SDP-a.

– Mi zapravo kasnimo s promjenama. Sada treba vidjeti je li bitno natjecati se s HDZ-om u konzervativizmu ili napokon krenuti ka ljevici gdje nam je i mjesto. Moramo se promijeniti ili nas neće biti, jasan je Mateljan.

Kada smo kod nezadovoljstva unutar same organizacije, ima i onih koji su nezadovoljni već dulje vrijeme politikom stranke, a čije nezadovoljstvo se jasno vidi danas na društvenim mrežama. Najizraženije je kod dvoje karlovačkih gradskih vijećnika, posebno razočarana u takvo ponašanje je Natalija Bukovec Osmičević.

– Ja sam dobar dio jutra provela gledajući i čitajući Facebook stranice. Moram priznati da sam prilično razočarana pogotovo što predsjednik naše organizacije koji doslovno prstom nije maknuo u ovoj kampanji, nije podijelio niti jedan letak iako nije nužno da je to morao napraviti, ali nije dao nikakvu političku potporu ovoj kampanji, sada se osjeća prozvan tražiti smjenu predsjednika naše stranke. S druge strane i ostali naši članovi na ružan način sada ”ruju” po našoj organizaciji, kazala je Bukovec Osmičević.

Bez obzira na sve prilike i neprilike u stranci, oboje su uvjereni da će na lokalnim izborima imati dovoljno snage i kapaciteta postići dobar rezultat kojim će promijeniti političku situaciju u gradu i županiji.

 

bukovac_osmicevic_12092016