Završena prva faza izrade kulturne kupole

Ka-matrix je završio s prvom fazom izrade kulturne kupole koja se nalazi u “dvorištu zajednice” u MUZI. Iako je završena tek prva faza, izgradnja konstrukcije, kupola se može pogledati, a počela se koristiti i kao umjetnička instalacija, scenografija za suvremene plesne koreografije i poligon za različite vježbe.

Kupola je zamišljena kao alternativni umjetnički studio, odnosno mobilni prostor za kulturnu produkciju, ali i za druge namjene kao što su radionice, predavanja, provedba rezidencijalnih programa i slično. Druga faza je zatvaranje kupole izvana, izoliranje, zatvaranje iznutra, a nakon toga će služiti kao mobilni umjetnički studio.

Završetak kupole planiran je do zime, a ona je rezultat programa Nova kultura hibridni grad 2016. Projekt su podržali Ministarstvo kulture, Zakalada kultura nova i grad Karlovac.

Udruga Ka-maatrix aktivna je i u drugim projektima, tako će u petak 16. rujna u sklopu projekta Mladi u javnim prostorima – kreativni placemaking, u prostoru Infoshopa za mlade u Haulikovoj 22 biti organizirana radionica te otvorenje izložbe. Više informacija možete potražiti na internet stranicama Ka-matrixa, a događanja u petak počinju u 16 sati.