U Slunj stigla bronca sa Svjetskog prvenstva u kickboxingu

Četiri članice Kickboxing kluba Tigar iz Slunja, predvođene trenerom Milenkom Bosancem, nedavno su sudjelovale na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Irskoj. U Slunj su se vratili s brončanom medaljom koju je osvojila Lorena Požega, no već i sam odlazak na ovako veliko natjecanje za mlade je sportašice bio velik uspjeh.

Mlade Slunjanke na svjetskom su prvenstvu za kadete i juniore dostojno predstavile Hrvatsku. Lorena Požega plasirala se u polufinale pobjedivši predstavnice Austrije i Meksika. Poražena je od Britanke i natjecanje završila brončana. 15-godišnja gimnazijalka Lorena je, inače, najsportašica Slunja za 2015. godinu, kickboxingom se bavi već sedmu godinu, a prije toga je nekoliko godina trenirala rukomet. Osim Lorene, u Dublinu su boje Hrvatske branile Nikolina Požega, Lucija Bakalar i Ela Magdić.

KBK Slunj postoji od 2010. godine, a trenutno broji 40-ak članova starih između 7 i 18 godina. Članovi treniraju svakodnevno, jer za rezultat kakav je postigla Lorena potreban je velik trud. Tu je i financijska neizvjesnost oko odlaska na velika natjecanja, no mlade su spotrašice pokazale da Slunj i Hrvatska od njih mogu još mnogo očekivati.