Pozitivni turistički rezultati u Slunju, zaslužan i MODEM

Turistička sezona još traje i konačni rezultati će se tek zbrajati, no u Slunju su zadovoljni do sada evidentiranim brojem dolazaka i noćenja turista. Za veliki porast statističkih pokazatelja o uspješnosti turističke sezone velikim je dijelom značajan Momento demento festival koji u ovaj kraj već nekoliko godina zaredom dovodi na desetke tisuća mladih ljudi iz cijele Europe.

Dok su lani u razdoblju od 1. siječnja do 31. kolovoza ostvarena 19.552 dolaska i 26.194 noćenja, ove godine broj dolazaka u istom razdoblju popeo se na 31.338, a noćenja na 44.604, i to ne uzimajući u obzir Momento demento festival, s kojime se broj noćenja na području Slunja penje na čak 67.981. Iako po nekima kontroverzan, ovaj festival  je pozitivan događaj za cijelo ovo područje i nadamo se da će se nastaviti organizirati i dalje – rekao nam je Dragan Smrzlić, direktor Turističke zajednice grada Slunja. Radi se, naime, o festivalu koji posjećuju osobe uglavnom veće platežne moći, što je pozitivno i za iznajmljivače smještaja, i za ugostitelje. Tu je, naravno, i naplata boravišne pristojbe koja je znatno porasla zahvaljujući MODEM-u.

Mamac za turiste svakako je i vodeničarsko naselje Rastoke, koje do 31. kolovoza bilježi nešto manji broj dolazaka nego lani, ali su se zato turisti u prosjeku dulje zadržavali pa je broj noćenja ipak veći. Do kraja godine u Turističkoj zajednici očekuju nastavak pozitivnih trendova te da će se oni dugoročno odraziti na cijelu zajednicu.