Projektom “Koš za koš” obnovljeno košarkaško igralište kod Gimnazije Karlovac

U sklopu Europskog tjedna koji se obilježava diljem Hrvatske, obnovljeno je košarkaško igralište kod karlovačke Gimnazije. Radi se o nacionalnom projektu “Koš za koš” kojega provodi agencija S Event u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

Simbolično, projekt “Koš za koš” krenuo je iz grada kolijevke košarke – Zadra, gdje je obnovljeno jedno kvartovsko igralište. Cilj je obnovom zapuštenih kvatrovskih igrališta pokušati vratiti djecu košarci i popolarizirati ovaj sport među mladima. Tako je i košarkaško igralište kod karlovačke Gimnazije dobilo nove table i koševe te je uređena podloga igrališta.

Uz obnovu igrališta projekt uključuje i druge mjere popularizacije košarke kao što su školske lige i natjecanja, nagrađivanje najboljih pojedinaca te organizaciju stručnih i motivacijskih predavanja u školama i na fakultetima. Tako je u priču uključen i poznati Karlovčanin, bivši košarkaš i komentator košarkaških utakmica Slavko Cvitković, i sam nekadašnji gimnazijalac.

Veliko finale Europskog tjedna sporta bit će sutra u Dubrovniku gdje će biti održan cjelodnevni prikaz aktivnosti i sportova. Posjetitelji će se moći besplatno uključiti u sve sadržaje, kako bi se što više građana potaknulo na bavljenje sportom i aktivan život.