Policijska uprava karlovačka obilježila svoj dan

Polaganjem vijenaca na groblju Jamadol i Svetom misom u crkvi Svetog Josipa djelatnici Policijske uprave karlovačke obilježili su svoj dan i blagdan svog zaštitnika Svetog Mihovila. Ujedno je u prostorijama karlovačke policije održan prigodni program.

– Djelatnicima Policijske uprave karlovačke podizanje razine sigurnosti i dalje je najvažniji zadatak kojeg svakodnevno ispunjavaju. U proteklih godinu dana rezultati su dobri, odnosno bolji. Imamo dobre rezultate u prometu u kojem je u prvih deset mjeseci ove godine 41 posto smrtno stradalih manje nego lani. Dobri rezultati su i u smanjenju ilegalnih migracija, smanjenje kriminaliteta za sedam posto, ali i dalje trebamo težiti još boljim rezultatima, kazao je načelnik PU karlovačke Tomislav Kotić.

Velika pomoć stiže i od lokalne zajednice te vijeća za prevenciju s kojima zajednički policija provodi razne preventivne aktivnosti usmjerene na najmlađe, ali i najstarije građane. Djelatnici karlovačke policije imaju i dodatnu zadaću, a to je čuvanje Schengena. Načelnik Kotić ističe kako su obavili do sada većinu svojih obaveza.

– Ostalo nam je još dovršiti granične prijelaze koji se grade, oni su pri kraju kao i Postaja granične policije koja bi trebala biti gotova u veljači. No nisu dovoljni samo objekti, potrebno je i znanje policijskih službenika. Mislim da smo dosegli i tu razinu znanja da naši djelatnici mogu raditi na granici i štititi ljudska prava svih osoba, dodao je Kotić.

Obilježavanje Dana policije prilika je dodijeliti nagrade za sportska postignuća te priznanja za doprinos u radu koje je dobilo je i 26 policijskih službenika. Program je svojim glazbenim nastupom uveličala i muška klapa Carolo.