Karlovčani disciplinirani – razvrstavaju četiri puta više otpada nego prošle godine

Nakon što su edukacije o razvrstavanju otpada u kućanstvu održane na Gazi i Rakovcu, treća u nizu održana je u prostorijama Gradske četvrti Luščić – Jamadol. Cilj je građanima objasniti kako pravilno razvrstavati otpad, a edukacije organiziraju Grad Karlovac te tvrtke Čistoća i Kodos.

Otpad su po definiciji sve one stvari koje nam ne trebaju, ali recikliranjem ih možemo ponovno upotrijebiti. Zato je važno razvrstavati otpad na kućnom pragu.

Otvaranjem reciklažnog dvorišta, odnosno sortirnice priča s razvrstavanjem otpada u potpunosti je zaživjela u Karlovcu, a građani imaju povjerenje da će otpad biti zbrinut na kvalitetan i ekološki način, poručuje direktor Čistoće Damir Jakšić.

U odnosu na prošlu godinu četiri je puta povećana količina otpada koji je prikupljen na ovaj način, prošle je godine tako svaka dva mjeseca prikupljeno 20 tona otpada, a sada se svakih deset dana otkupljivačima predaje po 20 tona. Karlovčani su disciplinirani i ozbiljno su shvatili odvojeno prikupljanje otpada, što je itekako pohvalno, zaključuje Jakšić.