Kupi kod Ozlja prijeti onečišćenje

Gradom Ozljem već nekoliko dana širi se intenzivni miris koji podsjeća na naftne derivate. Razlog je ubrzo i otkriven, naime službenici Policijske postaje Ozalj zaprimili su jučer dojavu o onečišćenju potoka na području Kurilovca koji se ulijeva u rijeku Kupu, javljaju iz Centra 112 Karlovac. Zamijećena je masna mrlja te se osjetio miris nafte. Nadležne službe upoznate su sa događajem te su jutros na teren izašli vodopravna inspektorica i predstavnik Hrvatskih voda.

Iz Hrvatskih voda zaprimili smo i izvješće Hrvatskih voda koje donosimo u cijelosti: ”Temeljem dojave od strane Županijskog centra 112 o onečišćenju potoka u Ozlju u naselju Kurilovec na teren je uz djelatnike Hrvatskih voda izašla i državna vodopravna inspektorica. Na terenu je uočen sporadični tanki uljni film na površini potoka u dužini od 30m do utoka u rijeku Kupu koji na mjestima uspora od biljnog materijala ima žućkastu boju. Ista situacija uočena je i na dijelu potoka prije zacijevljenja. Proglašen je prvi (I) stupanj onečišćenja. Obilaskom lokacije nije utvrđen počinitelj onečišćenja. Hrvatske vode će po nalogu državne vodopravne inspektorice provoditi kontinuirani nadzor onečišćenja do njegovog prestanka.”

”PU Karlovačka provest će kriminalističko istraživanje a kako bi se utvrdio počinitelj.” – istaknula je Senka Staroveški, glasnogovornica PU Karlovačke.

Hoće li li se veće onečišćenje Kupe spriječiti svjedočit ćemo u narednim danima.