Gradonačelnik se susreo sa stanovnicima Švarče; prioritet – rješavanje prometne situacije

U Osnovnoj školi Švarča sinoć je održan susret gradonačelnika i gradskih pročelnika s mještanima, organiziran da bi se na licu mjesta dobilo mišljenje građana o problemima koji ih muče, a na čije bi rješavanje mogla utjecati gradska uprava. U idućim tjednima najavljeni su ovakvi susreti i u drugim gradskim četvrtima.

Uređenje OŠ Švarča, izgradnja novog vrtića, pristupne prometnice i parkirališta, izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda od Senjske ulice do vodospreme Švarča neki su od projekata provedenih u ovoj gradskoj četvrti posljednjih godina. Gradonačelnik, pročelnici gradskih upravnih odjela, direktori gradskih tvrtki i ravnatelji ustanova došli su mještanima prezentirati učinjeno do sada, ali i saslušati njihove prijedloge.

Kako se moglo čuti, jedan od prioriteta za mještane Švarče svakako je rješavanje prometnog problema, na što se čeka već godinama. “To je zapravo dvostruki problem: izlazak iz Baščinske ulice na Riječku cestu što je problem za stanovnike Švarče, ali ne treba dijeliti Švarču i Mostanje, tu je i pitanje nogostupa kojim djeca idu u školu. Mi smo ovdje vrlo zanačajan projekt realizirali, to je ovaj početni zavoj, gdje je bila loša vidljivost i bilo je stvarno opasno za djecu”, kaže gradonačelnik Damir Jelić.

Već idući tjedan uslijedit će ovakvi susreti i sa mještanima u drugim gradskim četvrtima, najavljuju iz gradske uprave. Prva na redu je GČ Dubovac, gdje će se susret održati u utorak. Svi stanovnici su pozvani da dođu i iznesu svoje prijedloge o projektima za koje smatraju da su prioritetni u njihovom kvartu.