Mlada umjetnica Ida Blažičko izlaže u Ziliku

U Galeriji Zilik otvorena je izložba “Dodir” mlade umjetnice Ide Blažičko. Izložba je nastavak suradnje s djecom iz Centra za pružanje usluga u zajednici “Vladimir Nazor” započete tijekom ovogodišnje Zimske likovne kolonije.

Nesvakidašnja izložba, točnije papirnata skluptura koja ispunjava prostor, od sinoć se može razgledati u galeriji Zilik u Radićevoj ulici. Radi se o radu zagrebačke umjetnice Ide Blažičko, diplomirane kiparice koja je nakon završenog školovanja na Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu usavršavanje nastavila na Odsjeku Umjetnosti u javnom prostoru Kineske umjetničke akademije, gdje je 2012. godine i doktorirala. Mlada umjetnica ove je godine prvi puta sudjelovala na ZILIK-u u Karlovcu, a izložba “Dodir” nastavak je te suradnje.

Zanimljivo je da se radi o djelu koje će moći nadograđivati i sami posjetitelji izložbe.

Skulptura ostaje u galeriji ZILIK sljedeća dva tjedna, zato ako ste u blizini Radićeve ulice, svratite barem nakratko i dajte svoj doprinos transformaciji. Već nakon sinoćnjeg otvorenja, djelo je zahvaljujući djeci iz Centra za pružanje usluga u zajednici “Vladimir Nazor” počelo poprimati nove obrise.