15 godina romana ”Tajna starog grada Dubovca”

Dječji roman ”Tajna starog grada Dubovca” karlovačkog autora Igora Demetera obilježava 15. godišnjicu svog prvog izdanja. Riječ je o jednom od tri romana koji prate glavnog lika Bimba, a radnja je smještena u našem gradu. Obilježavajući ovaj jubilej, karlovačka knjižnica ogranizirala je za učenike književni susret s ovim piscem.

U 15 godina postojanja knjiga je nekoliko puta tiskana jer očito kod djece postoji velik interes za ovom knjigom koja je u OŠ Dubovac postala i dio lektrie.

– Kao dijete sam puno čitao knjige, ali nikada nisam našao dječju knjigu u kojoj se radnja događa u našem gradu Karlovcu. Rekao sam kako bi to bilo prekrasno da karlovačka djeca mogu čitati roman čija se radnja događa na svima poznatim lokacijama, a ne negdje u Zagrebu ili van Hrvatske. Kad sam vidio da su djeca prihvatila knjigu u kojoj se radnja događa na Dubvcu, Korani i na karlovačkim ulicama, bio sam stvarno sretan i zadovoljan, kazao nam je autor.

Nakon ove knjige, nastala su još dva djela u kojima je Bimbo glavni junak. Autor kaže kako je stvorio trilogiju, a budući da ima još ideja za nove romane, Bimbo možda postane karlovački Koko.