S današnjim danom s radom je započeo Stožer zimske službe Grada Karlovca. Stožer u kojem djeluje nekoliko gradskih i privatnih tvrtki zadužen je za čišćenje snijega u Karlovcu i omogućavanje što bržeg i lakšeg kretanja kroz grad nakon prvih padalina. Spremni smo za snijeg, poručili su iz Stožera.

U nadležnosti Grada Karlovca, odnosno gradske zimske službe je 525 kilometara nerazvrstanih cesta, 113 kilometara biciklističkih staza i nogostupa te 88 mostova 16.916 parkirališnih mjesta, 1.289 parkirališnih mjesta pod naplatom.

Brigu o nerazvrstanim i državnim cestama u Karlovcu, točnije njihovoj prohodnosti za vrijeme snježnih padalina i ove će godine voditi Ceste Karlovac u suradnji sa svojim podizvođačima. Za to će na raspolaganju imati 40-ak vozila i strojeva, 1.000 tona soli, 600 kubika posipala i 5 tona kalcij klorida za mokro soljenje.

Za održavanje pješačkih prijelaza i autobusnih stajališta i ove godine je zadužena tvrtka Arkada. Za ceste u užem središtu grada zadužena je Čistoća, čiji strojevi su također spremni. Problema ne bi trebalo biti, napominju u Stožeru, ali u svakom slučaju građani su upozoreni da odrade svoj dio posla, a osim čišćenja snijega kad on počne padati, vlasnici stabala koja se nalaze uz prometnice dužni su obrezati grane drveća koje pod mokrim snijegom mogu pasti na prometnice. Zakona se moraju držati i vozači koji su dužni imati zimsku opremu.

Prema najavama meteorologa svoju će spremnost zimska služba imati priliku testirati za dva tjedna.

dezurni_telefoni_zimska_sluzba