Božićna čarolija i ove godine stiže u Zvijezdu

Trg bana Josipa Jelačića u samom centru Karlovca svoju namjenu središnjeg gradskog trga već godinama koristi tek povremeno, svega nekoliko dana godišnje. Vratiti život u središte grada cilj je događanja nazvanog “Zvjezdani Božić”, kojega ove godine, po drugi puta za redom, organizira udruga KA-MATRIX u suradnji s udrugama Milosrđe, Art-Root, Rotaract Clubom  Carlstadt i Plesnim klubom st.ART.

Otprilike 360 dana u godini središnji karlovački trg izgleda ovako. Mjesto koje je nekada vrvjelo životom, danas je živo svega nekoliko dana godišnje. Doček Nove godine, salonsko kolo gimnazijalaca i rođendanski bal za Dan grada, uz još nekoliko sporadičnih događanja, jedine su prilike kada se ovdje okupi veći broj ljudi. Promjeniti to cilj je događanja nazvanog “Zvjezdani Božić” koji će Karlovčanima uoči blagdana, 22. prosinca, barem na jedan dan pružiti adventski ugođaj, rekla nam je Vesna Tek, koordinatorica inicijative “Zvjezdani Božić”.

Lani je “Zvjezdani Božić” organiziran po prvi puta. Pokazalo se da je građanima ovakav oblik okupljanja zanimljiv – od onih kojima je glavni motiv dolaska bio besplatni doručak do najmlađih koji se se najviše razveselili Djedu Božićnjaku.

Za razliku od prošle godine kada je program održan u jutarnjim satima, ovogodišnji “Zvjezdani Božić” bit će poslijepodne, s početkom u 16 sati, a posjetitelje će na trgu čekati kobasice, vrući čaj, Djed Božićnjak, kreativna radionica božićnih ukrasa te nastupi plesnog kluba st.ART i benda čije je ime iznenađenje.