Deveti pokušaj prodaje Bjelolasice, natječaj otvoren do 8. prosinca

Objavljen je novi natječaj za prodaju imovine Bjelolasice d.o.o. u stečaju. Ono što je ostalo od nekadašnjeg ponosa ogulinskog kraja, prodaje se u tri cjeline, Jasenak 1 s paviljonima Klek, Kula, Lasica, restoranom, sportskim i skijališkim terenima, Jasenak 2 koji obuhvaća paviljone Vrela, Dobra, Đula, Tounjčica i Mrežnica te zemljište u Ogulinu “Pod branom”.

– Ukupna vrijednost na ovom devetom natječaju za cjeline Jasenak 1 i 2 je 21,5 milijun kuna, dok je početna procijenjena vrijednost 48 milijuna kuna. Zemljište “Pod branom” prodaje se za 1,7 milijuna kuna. Ovo je dvostruko niža cijena, no zainteresiranih kupaca još uvijek nema, nisu me do sada kontaktirali ozbiljniji investitori, kazao nam je stečajni upravitelj Tomislav Đuričin.

Razlozi nedostatka interesa možda se kriju i u činjenici da onog tko kupi objekte, očekuje još podosta ulaganja kako bi oni bili u funkciji. No bez obzira na to, potencijal Bjelolasice i dalje je velik.

– Objekti su u dosta lošem stanju, istina da treba još uložiti dosta sredstava. Međutim, mislim da objekti imaju dosta dobru perspektivu pa se nadamo da će biti zainteresiranih i da će poslati ponudu te krenuti u taj projekt, dodao je Đuričin.

Rok za predaju ponuda je 8. prosinca, a uz potrebnu dokumentaciju potrebno je uplatiti i pet posto od ukupne cijene svake pojedine cjeline. Hoće li ovaj deveti krug donijeti sreću Bjelolasici, godinama zanemarivanom i uništenom biseru, znat će se za tjedan dana.

Više o natječaju pročitajte ovdje.