Na popisu najboljih hrvatskih liječnika po ocjenama pacijenata i ove godine našlo se nekoliko karlovačkih liječnika, točnije njih petero. Jedna od njih je liječnica obiteljske medicine Snježana Vučić-Peris, koja je i lani zaslužila ovu titulu, a ove godine na listi najdoktora pridružili su joj se otorinolaringolog Bojan Fanfani, plastični kirurg Matija Miletić i pedijatrica Marija Spajić, svo troje djelatnici OB Karlovac.

Na popisu je također oralni kirurg Davor Brajdić, Karlovčanin s radnom adresom u Zagrebu, na klinici za kirurgiju lica, čeljusti i usta u KB Dubrava. Dr. Brajdić i lani se našao na listi najdoktora.

Riječ je o listi koju je objavio portal Najdoktor.com, koji pacijentima nudi mogućnost komentiranja i ocjenjivanja liječnika. Kriteriji po kojima je su birani najbolje doktorice i doktore su ukupan broj komentara, odnos broja pozitivnih i negativnih komentara i kvaliteta samih komentara.

Komentari koji su se odnosili na vrijeme čekanja i osoblje nisu se uzimali u obzir iz razloga što u mnogim slučajevima doktorice i doktori ne mogu birati osoblje niti utjecati na broj pacijentica i pacijenata.