Sportski susreti osoba s invaliditetom

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u sportskoj dvorani OŠ Banija danas su održani sportski susreti osoba s invaliditetom. Sportaši s invaliditetom postižu značajne rezultate, unatoč malim financijskim sredstvima koje imaju na raspolaganju, no stigla su i obećanja da će sljedeće godine novca ipak biti nešto više.

Turnirom u visećoj kuglani, stolnom tenisu i pikadu obilježen je Međunarodni dan osoba s invaliditetom u organizaciji Sportskog saveza invalida Karlovačke županije. Ove godine susret su uveličali i gosti iz Slovenije, a cilj je da ovo druženje postane tradicionalno. I ove godine pri organizaciji susreta stigla je podrška Karlovačke sportske zajednice te obećanje da će iduće godine ipak biti nešto više sredstava.

U klubovima se radi volonterski, a sredstva nažalost nisu dovoljna za sve što bi sportaši htjeli i mogli odraditi, no ipak sportaši putuju i na europska i svjetska prvenstva, a svi zainteresirani pozvani su da ih podrže ili im se priključe u radu.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom za cilj ima postizanje boljeg razumijevanja problema invaliditeta u široj društvenoj zajednici te ostvarenja svih prava koje osobe s invaliditetom imaju, kao i njihove potpune uključenosti u društvo u kojem žive. U Karlovcu za sada idemo dobrim smjerom, volja postoji, da je više novca vjerojatno bi i više problema bilo riješeno.