Osnovci uče o ratnim događanjima i spomenicima iz Domovinskog rata

Upoznavanje učenika osnovnih škola sa ratnim događanjima na karlovačkom području i spomenicima iz Domovinskog rata cilj je projekta “Svaki korak je povijest našeg grada”, kojega provodi Udruga veterana satnije Rebels. U projekt su, osim Rebelsa, uključene i druge karlovačke braniteljske udruge.

Što točno simbolizira spomenik “Četiri rijeke” ispred zgrade karlovačkog suda, kome su posvećeni spomenici Bedema ljubavi i piramide na Aleji branitelja, što se dogodilo na Koranskom mostu 21. rujna 1991. godine, doznala su danas djeca iz karlovačkih osnovnih škola koja su sudjelovala u projektu “”Svaki korak je povijest našeg grada”.

Iako ova tema nije usko vezana uz školsko gradivo pa tako ni obilazak nije bio obavezan nego dobrovoljan, brojni su osnovci subotnje jutro odlučili provesti učeći o novijoj povijesti svoga grada.

Ovaj projekt, u koji je uključen velik broj karlovačkih braniteljskih udruga, financiran je kroz javni natječaj Grada Karlovca, a Rebelsi ga imaju u planu ponavljati i narednih godina kako bi obuhvatio što više djece.