Nagrađeni jaskanski glazbenici na primanju kod gradonačelnika

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel primanje je imao i za glazbenike. Naime Grand Prix Međimurskog festivala za najbolju pjesmu osvojila je grupa Barabe s pjesmom ”Zvrc, zvrc”, dok je posebnu nagradu za legende hrvatske glazbe osvojio je Jasmin Stavros.

Stvaros je na domaćoj glazbenoj sceni prisutan već 45 godina tako da je nagrada otišla u najbolje ruke. Ovog glazbenika Jaskanci već smatraju svojim, a i sam priznaje kako je najbolji mir koji mu je potreban za stvaranje novih stihova, pronašao upravo u ovom gradu.

Inače Stavrosova pjesma ”Žene su zakon” zaslužna je za uzlaznu putanju karijere grupe Barabe. Sviraju tek dvije godine, a nakon prošlogodišnje nagrade za najbolje deibtante, na festivalu u Čakovcu ove godine su dobili nagradu i za najbolju pjesmu po ocjeni publike i radijskih urednika.
– Da domaću glazbu treba čuvati dokaz su i ove nagrade i suradnja, pogotovo u malom gradu kao što je Jastrebarsko, a koje se može pohvaliti sve većim brojem uspješnih glazbenika, zaključio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.