Karlovačke mažoretkinje proslavile 20 godina rada

U prepunom Zorin domu Karlovačke mažoretkinje proslavile su svoj 20. rođendan. Osnovane su 1. ožujka 1996. godine, a za to su zaslužni prof. Ratko Pogačić i njegova supruga Mirjana, svima poznatija kao teta Mimi.

– U samim počecima Karlovačke mažoretkinje postizale su sjajne rezultate, osvojile su srebro i broncu na državnom prvenstvu. Dugi niz godina djevojke su se borile s nedostatkom članica, međutim 2011. godine dogodila se revolucija. Funkciju predsjednice preuzela je Sanja Barić i uslijedili su veliki upisi djevojčica. Najuspješnija nam je ova godina u kojoj su sva tri tima na državnom prvenstvu ostvarila izvanredne rezultate, kadeti su bili peti, juniorke su osvojile brončanu medalju, a seniorke četvrto mjesto i srebrni status, isrpičala nam je predsjednica Karlovačkih mažoretkinja Jelena Blažun.

Nakon 15-ak godina, upravo ti uspjesi odveli su sva tri sastava i na Europsko prvenstvo gdje se seniorski sastav oprostio službeno od natjecanja. Sastav je to u kojem pleše i 10 djevojaka, poznatije kao Đurđe, a koje su najzaslužnije za opstanak mažoretkinja. Njihovim stopama sada idu neke druge djevojke.

Na proslavi 20. rođendana svoje koreografije predstavile su sve selekcije, od onih najmanjih, pa preko kadeta, juniora do seniora. Kako je mažoret ples izgledao prije 20 godina, pokazao je prvi sastav Karlovačkih mažoretkinja.

Za dobre rezultate potrebi su i uvjeti te oprema, a ove djevojke već nekoliko godina pokušavaju skupiti sredstva za nove čizme. Treba im 42 para, a jedan košta oko tisuću kuna.

– Treba nam 21 par za juniorski sastav i isto toliko za seniorski. Prosjek godina juniorki je 13 godina, a čizme u kojima plešu stare su 20 godina, dakle koliko postoje i Karlovačke mažoretkinje, dodala je Blažun.

Stoga pozivaju sve ljude dobre volje da im pomognu jer ove djevojke svojim trudom i rezultatima najljepši su promotor našeg grada. Ljubav, sloga i prijateljstvo nešto su što je ovu jednu veliku obitelj održalo svih ovih 20 godina.

Kako je bilo na proslavi, pogledajte u galeriji.