Župan i gradonačelnik organizirali prijem za dekane Katoličkih dekanata i predstavnike ostalih vjerskih zajednica

U Karlovačkoj županiji organiziran je tradicionalni predbožićni prijem za dekane Katoličkih dekanata sa prostora naše županije. Prijemu su također nazočili i pomoćni biskup zagrebački msgr. Ivan Šaško te biskup gospićko-senjski msgr. Zdenko Križić. Prijem za predstavnike vjerskih zajednica organizirao je i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić.

Uoči nadolazećih božićnih blagdana, u uredu župana održan je prijem za dekane katoličkih Dekanata na području Karlovačke županije. To je tradicionalni prijem koji se organizira svake godine, a na njemu se obično razmjenuju čestitke i dobre želje za sljedeću godinu, ali i ukazuje na trenutne probleme u društvu. “Pred blagdanom Božića danas stoji višestruki izazov. Prvi izazov je nametanje osjećanja ugroženosti Isusom i kršćanstvom”, poručio je ovom prilikom msgr. Šaško. Od strane Županije upućena je pak zahvala svim svećenicima čije je djelovanje, posebno u ruralnim krajevima s pretežnom starijim stanovništvom, od nemjerljive važnosti.

Crkvene velikodostojnike danas je ugostio i gradonačelnik Damir Jelić. No, kod gradonačelnika nije organiziran prijem samo za katoličke svećenike, nego i za predstavnike svih ostalih vjerskih zajednica koje djeluju u Karlovcu. U povodu nadolazećeg Božića, gradonačelnik i predstavnici vjerskih zajednica pozvali su na zajedništvo. Predstavnicima vjerskih zajednica gradonačelnik je zahvalio na njihovom radu i služenju zajednici, u kojemu se upravo oni, kako je rekao, često nalaze na prvim linijama, a zahvala je podkrijepljena i prigodnim darovima.