Grad Ozalj potpisao ugovore s 30 novih stipendista

Već nekoliko godina Grad Ozalj stipendira svoje učenike i studente, a danas su u gradskoj vijećnici potpisani ugovori sa 30 novih stipendista. Zanimljivo je da je u proračunu bilo osigurano i više novca, no broj kandidata koji su se javili na natječaj bio je manji od predviđenog.

Trideset ozaljskih srednjoškolaca i studenata ove će školske godine bezbrižnije učiti i studirati zahvaljujući gradskim stipendijama. Studenti će mjesečno primati po 700, a učenici po 400 kuna. U ozaljskom gradskom proračunu za 2017. godinu za stipendije je osigurano ukupno 112 tisuća kuna.

Među novim stipendistima su prvaci državnog natjecanja iz informatike u kategoriji razvoja softvera Tomislav Vranić i Ivan Živčić, ali i mlada gitaristica Doris Brajković.

Iako će ova novčana pomoć zasigurno svim stipendistima biti od velike pomoći za vrijeme školovanja, zanimljivo je da se na natječaj za stipendije javilo manje učenika i studenata nego što su u Gradu predvidjeli novca. Naime, natječaj je bio raspisan za ukupno 33 stipendije. Inače broj novih stipendista u Ozlju je ove godine i više nego udvostručen u odnosu na lani, kada ih je bilo samo 14.