Županija i ove godine dijeli stipendije – ugovore potpisalo 67 učenika i studenata

U vrijeme krize kad roditelji jedva sklapaju kraj s krajem, velika pomoć su i stipendije koje već tradicionalno dodjeljuje Karlovačka županija. Ove godine ugovore o stipendiranju potpisalo je 67 mladih ljudi, 30 srednjoškolaca i 37 studenata.

Ove godine županija stipendira 30 učenika s mjesečnim iznosom od 400 kuna i 37 studenata, koji će mjesečno dobiti 700 kuna. Ne radi se o velikim sredstvima i svi bi voljeli da se može izdvojiti i više, no i ovaj novac dobro će doći, rečeno je prilikom dodjele ugovora. Županija stipendije dodjeljuje od 1994. godine, a u te je svrhe potrošeno više od 11 milijuna kuna.

Student pete godine medicine Marko Samardžija stipendiju županije koristi već četiri godine, a ona mu puno znači. O odlasku iz Hrvatske ne razmišlja. Monika Vaško studira farmaciju, a stipendiju je dobila prvi put, puno joj  znači i poticaj joj je za bolji rad. Mladi karlovački veslač, student na PMF-u Dominik Šutalo, stipendiju je dobio drugi put, a i on se slaže da svaka kuna dobro dođe.

Slažu se sa svojim starijim kolegama i srednjoškolci. Laura Pribanić i Filip Jakšić učenici su Gimnazije Karlovac, a svjesni su da je njihovim roditeljima novčana pomoć vrijedna.

Stipendije su i ove godine dobili daroviti studenti i učenici, oni koji se školuju za deficitarna zanimanja i oni koji dolaze iz obitelji slabijeg socijalnog stanja.