Uskoro premijera fima “Tesliran”

Udruga za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka, Kinoklub Karlovac i Udruga za poticanje kreativnosti i razvoj nezavisne kulture Poluga provode projekt “Tesliraj Karlovac” čiji je cilj obilježiti 160 godina rođenja Nikole Tesle i vrednovati činjenicu da je živio i školovao se u Karlovcu.

Prije nekoliko dana održana je pretpremijera filma “Tesliran” koji je nastao u sklopu projekta. Ivana Francisković Olrom napisala je scenarij, redateljica filma je Ksenija Sanković, a u glavnoj ulozi je Peđa Gvozdić.

Trenutno se radi na proširenju filma, odnosno cilj je dodati mu dokumentarno – reportažnu notu, kako bi se donijelo više podataka o Teslinom životu i povezanosti s Karlovcem, kaže Ksenija Sanković.

Do sada je u izradi filma sudjelovalo 40-ak ljudi, mahom gimnazijalci, ali i učenici ostalih karlovačkih srednjih škola. Radnja je temeljena na Teslinoj autobiografiji “Moji pronalasci”, a premijera je predviđena krajem veljače na svečanom obilježavanju 250. godina Gimnazije Karlovac.