Noć muzeja u karlovačkom Gradskom muzeju 27. siječnja

Hrvatsko muzejsko društvo već jedanaest godina organizira manifestaciju Noć muzeja. Ova manifestacija u potpunosti je poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja s ciljem da se potakne daljnje prepoznavanje muzeja kao dinamičnih institucija, koje potiču istraživanje, inovativnost i kreativnost.

Dvanaestu Noć muzeja koja će biti održana 27. siječnja od 18 do 1 sat iza ponoći, obilježit će tema Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo, kojom se želi ukazati na važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja najširoj javnosti materijalne i nematerijalne kulturne baštine. U Karlovcu će Noć muzeja biti održana u Gradskom muzeju i Galeriji Vjekoslav Karas.

Posebno će biti organizirana vodstva za djecu od 18 i 19 sati, a kroz njih će ih voditi novi lik Gradskog muzeja Zvjezdan Šesterokrakić. U Noći muzeja započinje stvaranje dijela izložbe koja će na proljeće biti otvorena u Karlovcu. Sve što posjetitelji trebaju je uslikati selfie i poslati ga muzeju.

Prošle godine u Noći muzeja u cijeloj Hrvatskoj muzeje i galerije posjetilo je gotovo 400 tisuća posjetitelja. Rekordan broj ljubitelja kulture očekuje se i ove godine.