Predstavljen novi kalendar Općine Ribnik, cilj – promocija ribničkog kraja

U protekloj godini obilježeno je nekoliko važnih obljetnica vezanih uz ribnički kraj. Lovačko društvo “Srnjak” imalo je 70. obljetnicu rada, a Dobrovoljno vatrogasno društvo Lipnik proslavilo je 60. rođendan. Također se navršilo 25 godina od prvih radova na stazi za super cross “Glavica”. Trajan podsjetnik na ove događaje bit će kalendar za 2017. godinu koji je izdala Općina Ribnik.

Osim sjedišta DVD-a Lipnik koje je lani proslavilo 60. rođendan i Starog grada Ribnika u kojemu je sniman reality show “Anno: Ljeta Gospodnjeg 925.”, na kalendaru koji je izdala Općina Ribnik nalaze se i ostali ribnički motivi poput škopene hiže zadruge Jacmenović, Crkve sv. Ilije proroka, vidikovca, kapelice sv. Ane u Gričima i brojnih prirodnih ljepota ovog kraja. Cilj objavljivanja kalendara je promocija Ribnika, kaže načelnik Nikola Car.

Autor fotografija je Igor Čepurkovski, a za grafičku pripremu i tisak bio je zadužen AB studio dizajn Barjaković.

U 12 mjeseci koliko je trajalo snimanje fotografija nastalo ih je stotinjak, od kojih su za kalendar odabrane one najljepše.

“Ovo je inače treća godina za redom da Općina Ribnik izdvaja novac za ovu namjenu, a da se to uistinu isplati, primjer je Slunj, u kojemu se već nekoliko godina održava Festival fotografije te se, od kada je krenula ta praksa, iz godine u godinu bilježi porast broja noćenja turista”, kaže Čepurkovski. U Ribniku se nadaju da će se ovaj scenarij ponoviti i kada je riječ o njihovom kraju.