Tijekom dana riješeni svi problemi s opskrbom električnom energijom

Mokar snijeg izazvao je probleme u opskrbi električnom energijom na području većeg dijela županije. Bez struje su još jutros bila pojedina kućanstva na području Vojnića, a tijekom dana riješeni su svi problemi. Iz Elektre Karlovac zahvaljuju građanima na strpljenju.

Probleme u otklanjanju kvarova imali su djelatnici HEP-a jer su uglavnom pucali vodovi u nepristupačnim dijelovima, daleko od glavnih prometnica, ponekad je potrebno mnogo truda i rada da se uopće dođe do dijela na kojem je kvar. Sve trafostanice su pod opskrbom, a jutros se još radilo na području Vojnića gdje je 20-ak kućanstva bilo bez električne energije.

Vremenske prilike ovog su puta ipak donekle poštedjele djelatnike Elektre, snijeg nije dugo padao, a sunce koje se pojavljivalo u subotu i nedjelju bilo je blaže od vjetra koji je danas zapuhao na brdima u Vojniću, kaže poslovođa pogonskog ureda Vojnić Ante Vlašić.

U Elektri kažu i kako su se bojali i goreg scenarija, tako da su zadovoljni što nije bilo većih problema, iako je jasno da ljudima nije lako biti bez struje, pa i nekoliko sati, a kamoli dan ili dva što je bio slučaj s nekoliko kućanstava na području naše županije.Korisnicima zahvaljuju na strpljenju i poručuju kako su spremni i za novi snijeg koji je najavljen.

U jednom trenu u noći s petka na subotu bez električne je energije bilo više od 3500 kućanstava, dodaje direktor Elektre Karlovac Branko Mohorić. Uvjeti rada na terenu nisu nimalo blagi, cjelodnevno gaženje po ledu i snijegu, ponekad i do kasnih večernjih sati nije nimalo jednostavno, osobito kad u noći opet neko stablo poruši sve ono na čemu se radilo tijekom dana, no srećom djelatnici Elektre i ovog su puta uspjeli sanirati sve kvarove u relativno kratkom roku.