Izložbom Marijana Richtera službeno otvoren 44. ZILIK

Izložbom poznatog slikara Marijana Richtera u Gradskom kazalištu “Zorin dom” i službeno je otvorena 44. Zimska likovna kolonija – ZILIK. Otvorila ga je bivša ravnateljica Doma za djecu “Vladimir Nazor”, danas pomoćnica ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne skrbi Maja Vučinić Knežević.

Izložba u “Zorin domu”, kojom je otvorena 44. Zimska likovna kolonija, treće je gostovanje doktora slikarstva Marijana Richtera u Karlovcu. Richterov rad specifičan je zbog njegove posvete propitivanju umjetničkog djela i stvaralaštva, a svojevrsnu inventuru vlastitog opusa autor vrši slikajući na već naslikanim slikama. Osim ove izložbe, Richter se karlovačkoj publici već predstavio u galerijama ZILIK i Vjekoslav Karas, a prije nekoliko godina sudjelovao je i na samoj koloniji gdje je održao radionicu za djecu.

ZILIK je svečano otvorila bivša ravnateljica Doma za djecu “Vladimir Nazor” Maja Vučinić Knežević koja je ustanovu vodila posljednjih osam godina. Zimska likovna kolonija jedno je od najvažnijih kulturnih događanja u Karlovcu, o čemu svjedoče brojna umjetnička djela koja su nastala tijekom protekle 43 godine, ali i brojna prijateljstva koja su ovdje sklopljena, naglasila je Vučinić Knežević istaknuvši da je ponosna na ovu ustanovu zbog posebne, tople atmosfere koja u njoj vlada i kakvu je rijetko gdje moguće doživjeti. Toga je, kaže, svjesna tek sada kada u ulozi pomoćnice ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne skrbi obilazi ustanove ovog tipa po cijeloj Hrvatskoj.

U svečanom programu otvorenja sudjelovali su domaćini ZILIK-a, mališani iz Doma “Vladimir Nazor”, kao i učenici Glazbene škole Karlovac.