U posljednje vrijeme sve su popularnije priče o uvođenju školske odjeće ili uniforme u osnovnim školama. Nakon što su jučer u školu u Barilović stigle majice za učenike, za školsku odjeću je zainteresirano sve više učenika i roditelja. Iako za sufinanciranje odjeće trenutno nemaju dovoljno novca, u Karlovačkoj županiji podupiru ideju o jednakoj odjeći za sve učenike.

Dok mnogi još dvoje oko uniformiranja djece, za uvođenje barem majica u Karlovačkoj su se županiji odlučili i u osnovnim školama Ivan Goran Kovačić u Dugoj Resi i u Žakanju. Ideju podupiru i u Karlovačkoj županiji.

  • Pozitivne primjere nošenja uniforme u školama možemo pronaći u brojnim europskim zemljama. Dok su školske uniforme ekonomičnije za roditelje, nošenjem jednake odjeće smanjuju se i statusne razlike među učenicima, napominje županijski pročelnik Željko Šančić.

Za sufinanciranje školske odjeće Karlovačka županija nema novca, naglašava Šančić, dodajući da je na školama i roditeljima da se dogovore oko uvođenja jednake odjeće za učenike.