U Glinu stigla dva vrijedna uređaja za tamošnji laboratorij

Laboratorij Doma zdravlja u Glini bogatiji je za dva vrijedna uređaja. Radi se o biokemijskom i hematološkom analizatoru koje je danas u rad pustio župan Sisačko – moslavački Ivo Žinić. Uređaji su vrijedni više od 270 tisuća kuna, a njima će biti omogućena bolja zdravstvena zaštita stanovnika ovog područja.

Sisačko moslavačka županija i grad Glina financirali su nabavku dva vrijedna uređaja za laboratorij u Glini. Nova oprema je bila nužna jer su dosadašnji uređaji bili stariji od 20 godina. Grad je iz svog proračuna izdvojio 40 tisuća kuna za nabavku ovih uređaja, dok je ostatak novca došao iz županijskog proračuna.

Ovo je samo početak nabave sličnih uređaja za domove zdravlja u županiji, poručio je župan Ivo Žinić i dodao da je u prošloj godini za tu svrhu izdvojeno 700 tisuća kuna. Radi se o kontinuiranom ulaganju u povišeni zdravstveni standard.

Aparati još moraju proći validaciju, kako bi se znala pouzdanost rezultata, pojašnjava voditeljica laboratorija Natalija Raič i dodaje da se u Glini obavi oko 100 pretraga dnevno, a važno je, osobito u vrijeme gripe rezultate imati što prije, što će novim uređajima svakako biti omogućeno.