“Nisam se bojao umrijeti” naslov je dokumentarnog filma o kanadskom Hrvatu Antonu Kikašu koji će večerasu 19 sati biti prikazan u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu. Uoči karlovačke promocije filma, Kikašu je u uredu gradonačelnika Damira Jelića dodijeljena medalja za izniman doprionos u stvaranju i obrani Hrvatske, iskazanu odgovornost prema zajednici i pomanje ljudima u potrebi.

Anton Kikaš ušao je u povijest kada je, dopremajući u Hrvatsku oružje avionom, 31. kolovoza 1991. godine zaustavljen i uhićen na zagrebačkom aerodromu. Nakon toga je tri mjeseca proveo u zatvoru u Beogradu. Razmijenjen je u Sarajevu s grupom uhićenih oficira JNA na čelu s generalom Milanom Aksentijevićem.

Danas je u uredu karlovačkog gradonačelnika iznio svoje dojmove o tim vremenima, a boravak u Karlovcu iskoristio je i da posjeti lokaciju na kojoj je Aksentijević uhićen.

Kikaš je poduzetnik i humanitarac koji pomaže mnogima u Hrvatskoj, a gradonačelik Damir Jelić nedavno je donio odluku da mu se dodjeli Medalja gradonačelnika. Inače, povod Kikaševa boravka u Karlovcu je promocija filma “Nisam se bojao umrijeti” koja govori upravo o njegovoj misiji iz 1991. godine.