HNS zamijenio HDZ-om

Donedavni član HNS-a Pavao Škaljac od sada je član HDZ-a. Objavio je to zajedno s predsjednikom karlovačkog HDZ-a Damirom Mandićem, pojašnjavajući da je postao članom HDZ-a kako bi se više mogao posvetiti poslu u Odboru za energetiku koji je nedavno osnovan u Gradu Karlovcu.

Odbor za energetiku Grada Karlovca osnovan je početkom prosinca prošle godine, a jedan od članova je Pavao Škaljac. Odbor je osnovan kao savjetodavno tijelo gradonačelniku za pitanja iz područja energetike i održivog razvoja te za projektne ideje i nove načine upravljanja energijom. Škaljac je, kaže, zbog tog posla napustio HNS i prešao u HDZ. Pritiska za ulazak u HDZ nije bilo, tvrde i Škaljac i Mandić.

Budući da se njegov odlazak iz HNS-a poklopio s dolaskom bivših SDP-ovaca u tu stranku, mnogi su posumnjali da je upravo to uzrok njegova napuštanja stranke. No, Škaljac tvrdi da je on stranku napustio puno ranije.

Posao kojim se pohvalio Škaljac bili su radovi na energetskoj obnovi zgrada u Bašćinskoj ulici na Švarči, gdje i sam stanuje. Prema izračunu, stanovnici Bašćinske smanjili su račune za grijanje za 70 posto otkad su prešli na plin, ugradili razdjelnike i energetski obnovili zgrade. Škaljac vjeruje da bi stečena znanja mogao prenijeti građanima i pomoći im u smanjenju režijskih troškova.