Premalo projekata energetske obnove u Karlovcu

Grad Karlovac mogao je povući puno više sredstava za energetsku obnovu nego li je to slučaj. Poručio je to v.d. direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ljubomir Majdandžić govoreći o projektima energetske učinkovitosti u zgradarstvu.

Na nedavno završenom pozivu iz Karlovca je pristiglo osam zahtjeva za energetsku obnovu zgrada, prijavitelja Petračić projekta i Braniteljske zadruge Nada. Vrijednost te investicije je 13 milijuna kuna, a traženi iznos sufinanciranja je 8 milijuna.

 

U roku od 120 dana prijave će biti ocijenjene te će ministar graditeljstva donijeti odluku o prihvaćenosti projekta. U Fondu smatraju da je Karlovac mogao prijaviti puno više projekata nego li je to slučaj. Niste iskoristili prilike koje su vam se pružile, kazao je Majdandžić.

Ipak, postoji mogućnost da će projekti energetske obnove tri škole – Skakavac, Dubovac i Švarča, ali i osam projekata iz Karlovca te isto toliko iz županije u lipnju dobiti zeleno svjetlo i krenuti u obnovu koja treba biti gotova u roku od 18 mjeseci.