Novaković Matanić: Parkirna mjesta namijenjena roditeljima koriste djelatnici

Prije nego što je izgrađeno parkiralište, roditelji djece koja pohađaju Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži u Karlovcu morali su parkirati pred sama vrata ustanove, što im je stvaralo velik problem. Problem je izgradnjom parkirališta naizgled riješen. Nažalost, sada ga većinom koriste djelatnici Centra.

– Mora postojati parking za roditelje ove djece. On postoji, ali koriste ga djelatnici. Zvala sam predsjednika Gradskog vijeća Damira Mandića koji je zamolio ravnatelja Kubinskog da upozori svoje djelatnike da ne parkiraju svoja vozila ovdje jer ima dovoljno parkirališta u blizini. Oni nažalost nisu poslušali, kao ni ravnatelj, rekla je HNS-ova vijećnica Marina Novaković Matanić.

Ravnateljevog automobila danas pred Centrom nije bilo. Njegovu izjavu nismo uspjeli dobiti, a kako smo doznali na njegovom radnom mjestu, bio je odsutan zbog smrtnog slučaja.

Vijećnica smatra da ova djeca zaslužuju imati svoj parking, pogotovo s obzirom da su djelatnici Centra sasvim sposobni doći s udaljenijeg parkinga.

Zbog radova koji se trenutno odvijaju ispred ulaza u Centar i vozila izvođača radova parkiranih tamo, djeci i roditeljima dodatno je otežan i sam ulazak u ustanovu. Ipak, roditelji zbog straha ne progovaraju otvoreno o ovom problemu koji ih već duže vrijeme muči.

Novaković Matanić naglašava kako će kao vijećnica uvijek u njihovo ime govoriti o ovakvim problemima, no i kako se nada da će se uskoro u gradu Karlovcu moći bez straha otvoreno govoriti o ovim stvarima.

Kapacitet vrtića još je jedan problem na koji treba obratiti pažnju, dodaje vijećnica. Roditelji su upozorili na to da djeca moraju preuranjeno krenuti u školu i da to negativno utječe na njihov razvoj.

Nažalost, na gradskom se vijeću do sada nisu slušali izvještaji o Centru jer je njihov osnivač i vlasnik Ministarstvo. Ipak, vijećnica Novaković Matanić smatra da je bitno pozabaviti se ovom problematikom s obzirom da je Centar na karlovačkom području i da u školu idu djeca iz cijele županije.