Otvoreni natječaji za projekte udruga

Grad Karlovac i gradske tvrtke ove godine raspisuju natječaje za programe i projekte udruga. Naime promjenama Zakona o udrugama tvrtke više ne mogu davati donacije po svojoj želji već za svaku utrošenu kunu trebaju imati prijavljene projekte.

Iz gradske uprave kažu da su svjesni da će neke udruge imati i problema s ispunjavanjem dokumentacije te poručuju da su spremni pomoći. Udruge imaju značajan doprinos u razvoju grada te su pokretač društva, stoga će ove godine u gradskom proračunu za njihove projekte biti izdvojeno ukupno milijun i 800 tisuća kuna.

 

Osim milijun i 200 tisuća kuna za koje su trenutno raspisani natječaji, Grad je već podijelio 600 tisuća kuna udrugama koje se bave ranjivim skupinama. Vodovod i kanalizacija za udruge će ove godine izdvojiti 110 tisuća kuna, a Zelenilo 70 tisuća kuna.

 

Uz ove dvije tvrtke natječaje su raspisali i Čistoća sa 100 tisuća kuna, Hostel Karlovac 50 tisuća, Mladost 50 tisuća kuna, Inkasator 55 tisuća, Gradska toplana 40 tisuća, Hrvatski radio Karlovac 30 tisuća, Upravni odjel za poslove gradonačelnika 210 tisuća, Upravni odjel za društvene djelatnosti 370 tisuća i Upravni odjel za poduzetništvo 90 tisuća kuna. Više informacija dostupno je na mrežnim stranicama tvrtki i gradske uprave.