Humanitarni koncert u Krnjaku

Humanitarni koncert održan u Sportskoj dvorani Osnovne škole “Katarine Zrinski “u Krnjaku organiziralo je Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” Pododbor Krnjak zajedno s LAG-om Petrova Gora. Uz organizatore, nastupili su Pododbori “Prosvjete” Vojnić i Zagreb, KUD “Tono Horvat” Velika Kladuša, Ženska pjevačka grupa “Kordunaške majke” i učenici OŠ “Katarine Zrinski” Krnjak.

Pododbor Krnjak jedan je od pedesetak Pododbora Prosvjete u Hrvatskoj, a bave se čuvanjem kulturne baštine i tradicije Srba, ali i pokazuju da njeguju brigu za svoje prijatelje, kolege, susjede. Koncert je bio namijenjen pomoći obiteljima Maćešić i Kozlina u liječenju i rehabilitaciji njihovih članova obitelji, Lazara Maćešića i Elene Kozline, koji su inače članovi Pododbora Krnjak.

Svrha koncerta je ostvarena, okupilo se mnoštvo mještana Krnjaka i okolice, dvorana je bila prepuna, kao i srca ljudi. Zajedništvo među ljudima uz dobru volju, životnu radost i ljubav ruši sve prepreke i donosi nadu da se svaki problem može riješiti. Na takvo je zajedništvo iznimno ponosan načelnik Općine Krnjak Dejan Mihajlović.