• February 27, 2017
  • Robertina Čuhnil
  • 0

U povodu 250. godišnjice gimnazijskog obrazovanja u Karlovcu u Gradskom kazalištu Zorin dom održana je svečana akademija. Bogatim i raznolikim umjetničkim programom sadašnji i bivši učenici, zajedno s profesorima, odali su počast i zahvalu svojoj voljenoj školi, najboljim što imaju, svojim talentom i trudom.

Ovo je jedan dugo proslavljani rođendan, ali karlovačka Gimnazija je to zaslužila. Svečana akademija bila je kruna okrugloj obljetnici gimnazijskog obrazovanja u Karlovcu.

Ravnatelj Gimnazije Damir Mandić istaknuo je kako je ovako raznoliko proslavljana obljetnica ipak najviše bila obilježena Nikolom Teslom, a njegovanje tradicije inovativnosti, uspješnosti i izvrsnosti u svim aspektima vizija je budućnosti škole.

Svečanoj akademiji nazočio je i ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, prema čijim je riječima povijest  gimnazijskog obrazovanja, na neki način, obilježena reformama te da se i danas nalazimo u jednoj reformi.

U okviru programa pušten je film gimnazijske video družine o obilježavanju ove 250. obljetnice sa svim brojnim događanjima. Ravnatelj Damir Mandić najavio je da će se tristota obljetnica slaviti barem dvije godine.