U Jastrebarskom dodijeljene nagrade najboljim biciklistima i klubovima

Jastrebarsko je bilo domaćin godišnje dodjele nagrada Hrvatskog biciklističkog saveza. Nagrade su dodijeljene u svim dobnim kategorijama u brdskom i cestovnom biciklizmu, a onu glavnu, za najboljeg biciklista u 2016. godini, odnio je Matija Kvasina, pobjednik lanjskog izdanja utrke “Tour of Croatia”.

“Jastrebarsko je bilo domaćin brojnih biciklističkih utrka, krajem siječnja ovdje je održano i Prvenstvo Hrvatske u ciklokrosu, stoga ne čudi da je upravo ovaj grad izabran za dodjelu  godišnjih nagrada”, kaže predsjednik Hrvatskog biciklističkog saveza Tomislav Zadro.

Dodjela nagrada Hrvatskog biciklističkog saveza ispunila je jaskansku kino dvoranu. Naime, proglašeni su najbolji u svim dobnim kategorijama u brdskom i cestovnom biciklizmu, ali i najbolji klubovi i organizatori utrka.

U MTB kategoriji za najbolji je proglašen Brdsko-biciklistički klub i ekstremnih sportova Adrenalina iz Medulina, koji je ujedno organizator Kamenjak Rocky Traila, koji je dobio nagradu za najbolju utrku. U cestovnoj kategoriji nagrada za najbolji klub pripala je pazinskom klubu Meridiana Kamen Team.

Biciklizam je, inače, sve popularniji sport što se vidi i po porastu broja registiranih klubova i vozača u proteklih nekoliko godina.