O novoj poljoprivrednoj politici u Vojniću govorio državni tajnik Tugomir Majdak

Samo u općini Vojnić ima više od četiri tisuće hektara poljoprivrednog zemljišta koje je u državnom vlasništvu, a s godinama je situacija sve teža jer zemlja zarasta u korov. To je jedan od razloga za okrugli stol na temu „Nova poljoprivredna politika” koji je u organizaciji ŽO HDZ-a održan u Domu kulture u Vojniću.

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak prisutne je upoznao s novom poljoprivrednom politikom koja se temelji na zakonskom paketu od pet Zakona.

 

Izmjenama pravilnika i kriterija za natječaje u okviru programa ruralnog razvoja izmijenjena je, odnosno olakšana procedura odobravanja projekata u sklopu Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ribarstvu. Jedan od ciljeva je i olakšati poljoprivrednicima korištenje državnog zemljišta, kazao je između ostalog Majdak.

Uz postojeće otvorene natječaje, Majdak je najavio i novi natječaj za mjeru 4.1. koji će ići u travnju ove godine i to sa izmijenjenim kriterijima.

 

Da je interes velik govori i podatak da je dvorana bila gotovo puna, a cilj je educirati što veći broj malih poljoprivrednika, osobito je to bitno u ruralnim područjima koje napušta sve veći broj stanovnika.