Badovinac i Labus: Ako Rečica ima nogostup, zašto ga Luščić ne bi mogao imati

Ulica Luščić jedna je od najprometnijih karlovačkih ulica. Bez nogostupa, prolazeći uz rub bivše vojarne potencijalna je opasnost za pješake i bicikliste. Privremeno rješenje za sigurnost građana ponudili su kandidati Hrvatske narodne stranke za gradonačelnika i njegovog zamjenika.

Prepoznali smo sigurnost prolaznika na ovom području kao veliki problem, posebno u večernjim satima i u vrijeme zime kad uz cestu ima puno snijega. Pješaci su ugroženi, a mi imamo rješenje, poručili su HNS-ovci.

  • Mi želimo, kad dođemo na vlast i kad oformimo naš Ured za infrastrukturu, kad posložimo ciljeve, odmah krenuti u izgradnju nogostupa s jedne strane, odgovarajuće rasvjete i postavljanje biciklističke staze. To je jedan od glavnih prioriteta u spoju ovih gradskih četvrti, jer, nažalost, osim čak i velikog broja prometnih nezgoda bilo je i neželjenih napada na žene, pogotovo po mraku, da se tako izrazim, pojasnio je kandidat HNS-a za gradonačelnika Nikola Badovinac.

U planu je uređenje 600 metara nogostupa i biciklističke staze između Šestićeve i Držićeve ulice, a to bi bio samo jedan dio nedovršenog gradskog prstena koji je Grad počeo graditi još prije desetak godina, napomenuli su iz HNS-a.

  • Da ova ulica zaslužuje nogostup mogu samo povući paralelu da ako jedna Rečica može imati nogostup napravljen skroz do Rečice onda ja ne vidim niti jedan razlog zašto jedna ovako frekventna cesta to također ne bi trebala imati, kazao je kandidat za dogradonačelnika Duško Labus.

Uređenje nogostupa u ulici Luščić bio bi početak i ulaska u vojarnu, o čemu su u planu razgovori s Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom, dodao je Badovinac. Imaju konkretna rješenja za prostor vojarne, kaže, ali žele znati kakve planove Država ima s imovinom na Luščiću.