Mladi virtuozi nastupili u Karlovcu

Mladi virtuozi, laureati međunarodnih natjecanja Europske udruge klavirskih pedagoga, nastupili su sinoć u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom. Bio je ovo prvi nastup EPTA-inih laureata u Karlovcu, zato ne čudi da je publika ispunila veliku dvoranu kazališta do posljednjeg mjesta.

U Karlovcu su sinoć nastupili neki od najboljih mladih hrvatskih pijanista, dobitnici brojnih nagrada, ne samo na nacionalnim, nego i na međunarodnim natjecanjima – Arsen Dalibaltayan, Mia Pečnik, Jan Niković, Mislav Ivaci, David Vuković i Ivan Krpan.

“EPTA je najbrojnija i najznačajnija udruga pijanista i pedagoga, kojoj je cilj odgajati mlade pijaniste, ali i predstavljati ih na koncertnim podijima, s uvijek jednim i jedinim kriterijem, a to je kriterij izvrsnosti. Naši laureati su dobitnici prvih i specijalnih nagrada na međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. To su mladi pijanisti koji su od ranog djetinjstva posvećeni svom instrumentu, koji su se doista žrtvovali, vježbali i radili, već su sada mnogo toga postigli. Svaki koncert za njih je jedno vrijedno iskustvo i sigiurna sam da ćemo o njima u budućnosti još mnogo čuti”, rekla nam je Ida Gamulin, predsjednica Europske udruge klavirskih pedagoga Hrvatske.

Europska udruga klavirskih pedagoga već deset godina u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski predstavlja laureate koji su pobijedili u prethodnoj godini, a od lani je odlučeno proširiti koncerte i na ostale hrvatske gradove, među kojima se sada našao i Karlovac. Ove godine Europska udruga klavirskih pedagoga Hrvatske slavi 30. obljetnicu osnutka, što će biti obilježeno 22. ožujka svečanim koncertom mladih virtuoza u Koncertnoj dvorani Blagoja Berse, središnjoj dvorani Muzičke akademije u Zagrebu.