Sutra počinje četverodnevna proslava u čast sv. Josipa

U Nacionalnom svetištu sv. Josipa sutra počinje četverodnevna proslava posvećena zaštitniku Domovine i Karlovca. Očekuje se da će u sljedećih nekoliko dana svetištem proći više od pet tisuća hodočasnika.

Sve počinje sutra u 10 sati hodočašćem Policijske uprave karlovačke, a svetu misu predvodi gospićko – senjski biskup mons. Zdenko Križić. Nastavlja se u subotu hodočašćem porečko – pulske biskupije i župa grada Šibenika. U 11 sati misu predvodi  porečko-pulski biskup mons. Dražen Kutleša u  u koncelebraciji sa šibenskim biskupom mons. Tomislavom Rogićem.

U popodnevnim satima slavlje se nastavlja dekanatskim susretom mladih. Misu u 18,30 predvodi don Mihael Prović, povjerenik za mlade Splitsko makarske nadbiskupije

Sve će kulminirati u nedjelju na blagdan sv. Josipa kada središnju misu u 11 sati predvodi šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

Završetak proslave je u ponedjeljak kad misno slavlje u 11 sati predvodi rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta svetog Nikole Tavelića fra Ivan Bradarić. U 18,30 pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško otvorit će godinu svetog Josipa koja će trajati do 2018. godine.