Odvajanje otpada “na kućnom pragu” na Drežniku

U sklopu projekta odvojenog prikupljanja papira i plastike “na kućnom pragu” karlovačka tvrtka Čistoća nastavila je s podjelom vrećica za papir i plastiku. Ovoga puta u Gradskoj četvrti Drežnik – Hrnetić. Podjeli su se pridružili predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić, gradska pročelnica Martina Furdek Hajdin i zamjenik predsjednika GČ Drežnik-Hrnetić Darinko Kos.

Direktor Čistoće Jakšić pohvalio je mještane GČ Drežnik Hrnetić za discipliniranost. Ondje je zasad obuhvaćeno 416 domaćinstava. Građani dobivaju deset vrećica koje bi im trebale poslužiti za otprilike 3 i pol mjeseca, ali prema potrebi mogu dobiti još. “Samo u zadnjem prikupljanju prikupljeno je oko 1 i pol tona iskoristivog otpada, od toga 70 posto papira. Sam otpad je kvalitetan, sortirnica radi u dvije smjene, a razvrstava dvije vrste papira i pet vrsta plastike”, ističe Jakšić. Prikupljanje ove vrste otpada organizirano je svakog prvog četvrtka u mjesecu.

Sve akcije kontinuirano su provođene uz edukacije po gradskim četvrtima, na kojima su građani iznosili svoje prijedloge, koje su u Gradu i Čistoći nastojali realizirati. Ovom prilikom pročelnica Furdek Hajdin najavila je i završnu edukaciju koja će se održati na Ilovcu, 23. ožujka, tijekom prijepodneva, kada će predstavnici Čistoće, Kodosa i Grada Karlovca biti na raspolaganju građanima za sve njihove upite.