Predstava “Velika tajna Sherlocka Holmesa” za Afriku

Svjetski dan kazališta u humanitarnom je duhu proslavljen sinoć u Jastrebarskom. U Domu kulture održana je hit-predstava Kazališta Škrabe “Velika tajna Sherlocka Holmesa”, a sav prihod od ulaznica ići će za rad humanitarne udruge “Srce za Afriku”.

Spoj kazališta i humanitarnog rada napunio je dvoranu Doma kulture u Jastrebarskom, a bila je to prilika da mali jaskanski amateri 12. put izvedu predstavu “Velika tajna Sherlocka Holmesa”. Kazalište Škrabe ove godine slavi 50 godina rada, te se može pohvaliti velikim brojem Jaskanaca koji su glumili, pjevali i plesali upravo na ovim daskama. Već sad je u pripremi i nova predstava.

Prije predstave prisutnima je o humanitarnoj udruzi “Srce za Afriku” govorila predsjednica udruge Maja Sajler Garmaz, a prisutni su mogli vidjeti i film o radu udruge u Ruandi. Nastupio je i Vokalni ansambl Ad Hoc pod vodstvom Manuele Budišćak sa svojim afričkim repertoarom.

Nakon predstave u Domu kulture su posjetitelji mogli kupiti prigodne suvenire i knjige o Africi, a sav prihod također je namijenjen radu udruge “Srce za Afriku”.