Tehnička škola Karlovac obilježila 70. rođendan

Tehnička škola Karlovac obilježava ovih dana 70. obljetnicu. Program je počeo u utorak Danom otvorenih vrata škole i susretom s bivšim učenicima, a završen je danas svečanom priredbom na kojoj su se okupili brojni gosti.

Tehnička škola Karlovac s radom je počela 1946. godine pod nazivom Industrijska škola metalske struke. Tijekom svog 70-godišnjeg postojanja doživjela je brojne promjene, kako u programskoj strukturi, tako i u nazivima, koji su bili vezani sa stručnim profilima škole i aktualnim osobama određenog razdoblja. Neka od imena koje je nosila bila su Škola učenika u privredi, Metaloprerađivačka škola i Školski metalski centar. Tek 1991. godine škola dobiva današnje ime.

U Tehničkoj školi obrazuju se deficitarni kadrovi kao što su strojarski tehničar i elektrotehničar, automehatroničar i tehničar za mehatorniku te niz zanatskih zanimanja traženih na tržištu rada. Svi naši učenici brzo pronađu posao i nema ih na Zavodu za zapošljavanje, naglašava ravnatelj Mile Lulić.

Proslavi 70. obljetnice nazočili su brojni gosti, od predstavnika resornog ministarstva, Karlovačke županije i Grada Karlovca do kolega iz ostalih srednjih škola.